Resfria möten ökar er sociala räckvidd

WebinarieMöjligheterna med att mötas på distans är oändliga. Felet som många organisationer gör är att låsa in tekniken i något som bara handlar om att göra det möjligt att mötas när man inte har tid/råd att resa. Betrakta i istället resfriamöten som en möjlighet till att utveckla verksamheten.

I stället för att tänka  “good enough, vi kan ju åtminstone mötas” , så ska man fundera över vad man kan göra när avstånd saknar betydelse.Vilka samarbeten blir möjliga? Vilka konsulter kan du jobba med? Vilka möjligheter ger det dig att stödja dina kunder? På samma sätt som socialamedier framförallt ökar din sociala räckvidd så gör resfriamöten detsamma. Du kan skapa kontinuitet i relationer som annars med nödvändighet är sporadiska.

I praktiken är avstånd en av våra största begränsningar. Vad innebär det om den inte finns eller i varje fall kan minskas radikalt?
Frukostmöten t.ex.  är bra för att för att bygga relationer med kunder . Vare sig du eller dina kunder har råd med mer än ett fåtal sådana. Kunden investerar inte bara mötestiden utan också transport tid och ställtid. Även om det sker lokalt så går säkert ytterligare någon eller några timmar om man deltar. Kunden får en hög kostad  för kaffe med fralla. Gissningsvis så kommer de dit mer för innehållet i det du skall säga  och för möjlighet att interagera än för fikat.

Webinarer och webbmöten ger er möjlighet att ha seminarier regelbundet. Det ger kunden möjlighet att delta oavsett vad de befinner dig och ger inga övriga tidskostnader utöver mötet.
Vi skall värdera det fysiska mötet högt men kontinuitet är också värdefullt. Nu har du det inom räckhåll.

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in Hållbar utveckling, Resfriamöten, socialamedier, Webinar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.