På väg till Deauville Green Awards

Hur kommuniceras miljö frågor och miljöarbete  med film runt om i världen? Snart kommer jag att kunna uttala mig med åtminstone lite aukoritet. Filmen “På jakt efter goda miljöexempel” som handlar om 5 goda exempel från Lokala investeringsprogrammen, LIP, och klimatinvesteringsprogrammen, Klimp är min biljett till miljöfilmsfestivalen i Deauville i Frankrike. Filmen är uttagen att visas under själva festivalen vilket är roligt och hedrande.

Vill du istället se den översatta filmen som vi skicade till festivalen så finns den här: http://vimeo.com/36329768

För mig är det också en möjlighet att föra fram möjligheterna med videoproduktion i kommunikationsarbetet. Inte minst vad det gäller miljö. Vi reflekterar I alldeles för liten utsträckning över de olika mediernas tilltal. Medier som närmar sig social interaktion ger oss mer känslomässiga kanaler in till de vill prata med. Film är också en utmärkt utgångspunkt för samtal vilket ger ytterligare möjligheter när vi funderar över strategier för socialamedier.

Jag kommer att återkomma till begreppet bruksfilm i ett senare inlägg. Tillsvidare så fokuserar jag på resan till Deauville. Håll tummarna 11-12 april 🙂

 

 

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in Bruksfilm, Hållbar utveckling, socialamedier. Bookmark the permalink.

Comments are closed.