Varför Adobe Premiere Element på kursen

Den 31 maj så kommer jag att hålla en kurs i bruksfilm för Sveriges kommunikatörer (Sveriges Informationsföreninge fram tills 7 maj)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BaiYxZGDnpI[/youtube]

Jag har där valt att använda Adobe Premiere Element om redskap när vi redigerar. Det känns viktigt att förklara varför vi gör så.

Premiere var ett av de första icke linjära videoredigeringsprogram som fanns tillgängliga för vanliga persondatorer.  Jag köpte min första licens 1998 och då var man redan framme i version 4.  Det anses som ett stabilt program men framför allt så finns det mycket resurser på nätet och i form av kurser för den som vill lära sig att använda det.

Varför inte Final Cut Pro? Det är ett fantastiskt program och har många evangelister. Efter som de flesta organisationer och företag jobbar i PC miljö så vill jag ha ett program som funkar där. Tyvärr så är därför inte FCP ett alternativ. Jobbar man redan idag i Mac miljö så är valet dock givet men jag ser inte att det finns anledning att byta operativsystem.

Vi kommer att jobba med Bruksfilm, dvs enkel intern produktion av video. Jag föredrar därför enkla och billiga program som gör att alla som har anledning att kunna redigera kan ha tillgång till en egen licens. Därför så föredrar jag i detta fall Element framför Premiere Pro CS.

Sjäv använder jag Sony Vegas och är nöjd och glad med det idag. Det finns också i en enklare variant som skulle passa här. Det som gör att jag ändå väljer Premiere Element är tillgången till kurser och nätstöd så att du lättare skall kunna gå vidare efter introduktionen på kursen.

 

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in Bruksfilm, socialamedier. Bookmark the permalink.

Comments are closed.