Labatte Blue: all beer, no head

Att med lagliga medel försöka få bort något som är publicerat på nätet är dumt. Det ända som händer är att man skapa uppmärksamhet kring det man vill få bort. Fenomenet kallas ibland för Straisand effekten Efter det tillfälle då Barbara Streisand försökte plocka bort en flygbild där hennes hus förekom från en serie bilder om kust erosion i Carlifonien. Det finns flera exempel på fenomenet och nu kommer ett till.

Den misstänkt kanibalistiska mördaren Luka Rocco Magnotta som nyligen togs av polisen i Berlin har figurerat på bilder i media  med en ölburk i handen.  Man kan misstänka att ölburken på bilden hade passerat oförmärkt om det inte varit så att bolagets jurister, som uppenbarligen inte känner till Streisand effekten, stämt tidningen som publicerat bilden, där deras ölmärke förekommer.  Effekten av stämningen är utöver en mycket aktiv haschtag #newlabattcampaign också att vi är många som har lärt känna ölmärket Labatt Blue, fast kanske på fel sätt.

När skämten väl börjar hagla på Twitter så räcker inte advokaternas ansträngningar långt. Gissningsvis har frågan lämnats över till PR folket på bolaget. Själva har vi fått ett nytt talade exempel på att hårdhandskarna är ett ganska trubbigt sätt att hantera varumärken på nätet.

 

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in socialamedier. Bookmark the permalink.

Comments are closed.