Appell, gör din röst hörd

Kan vi genomföra ett virtuell snabbföredragsevent? Jag är beredd att försöka, med er hjälp.
Nu har vi kört #SSMW-webinarer sedan 2008. Det dags att utveckla formatet och pröva gränserna. #ssmw fortsätter också under hösten men vi kompletterar med det nya experimentet  #appell.

Det finns ett antal format för snabbföredrag. Petchakutcha, den japanska formen som startades i designkretsar 2003. Ignite http://en.wikipedia.org/wiki/Ignite_(event) som startade 2006 med vissa kopplingar till förlagetO’Rily och nu ni finns lite överallt.  Gemensamt för dessa är att den sociala dimensionen är viktigt. Stämningen på plats är minst lika viktig som det som sägs. Därför kan det verka tveksamt att starta Appell, en serie med kortföredrag som är helt virtuella. Inte desto mindre vill jag försöka, så låt oss starta ett experiment.
Jag tror på iden att göra  röster fler hörda. Alldeles för få erfarenheter och tankar får spridning.
Därför bjuder jag den 19 september in er att vara med och utforska webinarformatet och för att få höra mer direkt från er.
Vi kommer att utveckla formatet under resan, men vi börjar så här:
Du är inbjuden att berätta om en ide, ett projekt eller ett resultat. Du får 5 minuter på dig, sen bryter jag om du inte är färdig och nästa person får starta sitt föredrag. Under en timme kommer vi alltså att få plats  med mellan 5 och tio föredrag.
För att vara med så behöver jag din presentation sparad i PDF format (alltså inga animationer) Jag vill också ha en sammanfattning ( gärna med bilder) som en sida pdf. Detta för att de som vill ska kunna  laddaner något om de vill veta mer. Glöm inte kontaktuppgifter till dig/er.

Jag tänker att det är bra att åtminstone börja med ett avgränsat tema. Vi kan ha fler och andra teman senare eller öppna upp helt, vi får se.

19 september kl 11:30 så startar experiementet. Vårt första tema är det samma som #ssmw Socialamedier och affärsnytta. Berätta om vad du/ni har, vill eller kommer att göra för att förbättra  samtalet med omvärlden.

Vill du veta mer, och kanske vara med? hör av dig Bengt.littorin (a) gmail.com eller @Havspappan på twitter

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in socialamedier, ssmw, Webinar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.