Efterlysning: Visioner om framtidens kontor

Typewringdepartment
Typewringdepartment .
Av Butte-Silver Bow Public Library via Flickr

Funderar över kontoret som konstruktiv plats. Syftet är naturligtvis att vi ska producera. För detta så samlar vi resurser av olika sort och mitt i detta så placerar vi skrivbordet där jag förväntas leverera. Min fråga är om detta är det bästa vi kan åstadkomma, åtminstone med hänsyn till kostnaden?
Faktum är att de flesta har arbetsuppgifter som varierar på ett sådant sätt att arbetsplatsen i bästa fall är anpassat för delar av dessa.
Jag har behov av att interagera med personer. I bland intensivt i bland bara lite.
Jag har behov av att läsa koncentrerat. Jag har behov av att skriva i lugn och ro. Jag har behov av input ur nätverkande möten. Vissa av dessa aktiviteter sköter jag bra vid ett skrivbord medan andra inte alls fungerar där. När jag på denna plats hanterar några av mina arbetsuppgifter så blir jag dessutom ett störningsmoment för andra som gör annat. I bästa fall så sammanfattar min arbetsplats bara ett genomsnitt av mina behov och för resten av dem så är det en suboptimal plats att verka från.
Om vi skulle uppfinna kontoret idag hur skulle vi konstruera det då? Hur bygger vi en arbetsplats som leder till bra och hållbara leveranser? Det är egentligen vår huvudfråga.
Runt om så prövas olika arbetssätt. Jag efterlyser dessa erfarenheter av framåtriktande arbetssätt. Känner du till några spännade exempel?

Så här berättar Skanska om hur dom tänker runt utveckling av arbetsplatsen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LSUQSO0DWZA[/youtube]

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in arbete och fritid, Resfriamöten, Tankar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.