Lite tankar runt inbjudan till #ssmw

6 november det dags för nästa webbinarium  och då om Socialaintranät och live-eventet är i stort sett fullt så vi har nått ut tillräckligt bra totalt sett. Vi skulle däremot kunna bli bättre på att nå nya grupper. Det är därför intressant hur olika kanaler bidrar med anmälningar.

Först så kan jag berätta att vi har en ganska stor adresslista som får inbjudningar via e-post. Över 1000 peroner finns med där. Utöver dessa direkta meddelanden så har vi en Facebooksida. Vi använder Twitter med taggen #ssmw några grupper om kommunikation på G+ samt i mitt öppna LinkedIn flöde. Efter som Sveriges kommunikatörer är medarrangör så finns vi även i föreningens kalendarium och därmed nyhetsbrev. Man kan alltså nås via många olika vägar med inbjudan.

Var fick du inbjudan_#ssmw_ soc intranät
De anmälda uppdelade på vilka kanaler de fått inbjudan genom.
Klicka för att se i full storlek. 

Med tanke på att ämnena varierar så kommer inte alla vara intresserade varje gång. Vi har en handfull deltagare som är med så ofta de har tid. Av de 24 webbinarier vi har haft sedan 2009 med totalt 2300 deltagande så är det 20 som varit med 10ggr eller mer och 117 som varit med 5 eller mer. Ganska många är därför engångsbesökare.  Man skulle därför kunna tänka att kanalerna utöver e-post borde vara viktiga.

Ungefär en fjärdedel kommer från annat än e-post och den största där är via tips från omgivningen. I början var Twitter  via #ssmw taggen, vår viktigaste kanal men med tiden så har samtalet om detta flyttat därifrån. Kan bero på mitt engagemang på Twitter men också få att allt fler deltagare inte är aktiva där längre. Svårt att avgöra.

G+ fick vi inga från denna gång, eller snarare, de vi når via G+ når vi också via e-post. De finns redan med i sändlistan. G+ samt LinkedIn är inte riktigt etablerade kanaler för samtal om #ssmw, men vi jobbar på det och det finns ingen anledning att de inte skulle kunna bli. Det som kommer avgöra det, tror jag, är hur väl som vi når ut med inspelningarna från webbinarierna i dessa kanaler. De kan skapa intresse och förståelse för vad #ssmw är samt värdet av serien.

Ett nästa steg är att börja använfa Youtube för spridning av inspelningarna. Jag har tidigare inte tyckt att kvaliten varit tillräcklig men nu verkar det som om det fungerar. Jag la ut förra webbinariet om Öppna kulturarvsdata där http://www.youtube.com/watch?v=jtjo9P7Ep1M

 

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.