Våren på #SSMW

#ssmwLugn det kommer, vårprogrammet för #SSMW alltså.

Vårt första webbinarium sker den 11 mars och temat blir öppen data. Vi får besök av Hack for Sweden ett hackatlon med öppendata från Svenska myndigheter som kommer att samla ett 80tal deltagare  i ädel tävlan för att uteckla de bästa tjänsterna under helgen 15-16 mars. Innan dess så kommer vi alltså få höra mer om projektet i #SSMW.

Redan den 26 mars kommer sedan nästa webbinarium. Vi har sedan några år deltagit under Jobbahemmadagen med ett webbinarium som mer tittar på vad #SSMW är. Ett metawebbinarium skulle man kunna säga. Först var det resfriamöten och webbinarieteknik, förra året så var det ledarskap på distans. Nu i år så ska vi fundera över miljövärdet av resfriamöten. Med oss så har vi Peter Arnfalk från Lundsuniversitet och Dag Lunden från Telia Sonera. Kan organisationens kommunikationsstrategi ha en direkt betydelse också för dess direkta miljöprestanda? En intressant fråga tycker jag.

Under April kommer vi tillbaka med temat digitalt friluftsliv. Vi skall undersöka trender vad det gäller digitala lekar utomhus. Anders Rosenkvist berättar för oss om Geocaching och Turf som får dataspelande att öka konditionen snarare än tvärt om. Kan vi koppla det till strategisk kommunikation?

I Maj så ska vi titta på Podcast. Tillsammans med Mattias Vepsä från ABF. Vi funderar över hur Podcasten stärker organisationens kommunikation.

Länkar till anmälning kommer att ligga här vartefter de är tillgängliga:

11 mars: Hack for Sweden  >>Anmäl här

26 mars: Om miljöpåverkan av organisationers kommunikation >> Anmäl här

April: Digitalt friluftsliv  Anmälan ej öppen än

Maj: Om Podcast  Anmälan ej öppen än

 

 

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in Grön IT, Hållbar utveckling, Resfriamöten, ssmw, Uncategorized, Webinar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.