Test av konferensljud: Quattro 3 från Phoenix

Den svagaste länken i alla former av distansmöten är ljudet. Vi kan stå ut med en sämre bild, men om vi inte hör och hörs så kan vi lika gärna låta bli. Därför är det en god ide att välja utrustning som är anpassad för den typ av möte man skall ha och för den lokal man befinner sig i. Utbudet är inte jätte stort. Speciellt inte om man vill rigga ljud i en större lokal för många fysiska deltagare.

[youtube]https://youtu.be/V3Bv25n-yyc[/youtube]

Quattro 3 från Phoenix är en av de få konferensmikrofoner som man kan koppla direkt till datorn med en USB 2 kontakt och dessutom går att seriekoppla för att täcka även det längsta mötesbord. Enheterna ansluts till varandra via patchkabel som levereras med enheten. Dessa går att byta mot annan rak kabel om man vill ha andra längder. Dock är problemet att man behöver skaffa kabel med 90 garaders kontakter på. I filmen följer en demonstration och ett test av vad den klarar av.

Quattro 3 finns i flera olika versioner med lite olika funktioner. Det gäller alltså att se sig för så man får rätt modell för sina behov.

  1. MT301 är den enklaste. Den klarar seriekopling, måste ha separat strömagregat för de enheter som inte är kopplade till datorn.
  2. MT 304 kan strömförsörjas via en huvudenhet samt som huvudenhet mata dessa  enheter.
  3. MT303 funktioner som MT304 men kan dessutom kopplas till en telefon via  3,5mm uttaget där man normalt kopplar sit headset. Den går att använda antingen för ren telefonkonferens eller för att koppla in telefonen i ett webbmöte vilket är en utmärkt funktion.
  4. Det finns även modeller med inbyggd telefonfunktion.

De starka punkterna är:

  • Möjligheten till seriekoppling upp till 15 enheter
  • Möjligheten att koppla samman telefon och webbkonferens

De svaga punkterna är:

  • Klena kontakter som lätt kan åka ur
  • Kunde ha bättre räckvidd men det kompenseras ju av att du kan ansluta fler enheter

På Phoenix egen webbplats kan du läsa mer om de olika Quattro 3 modellerna.

http://www.phnxaudio.com/product-type/quattro3/

About Bengt Littorin

https://plus.google.com/u/0/116640494575503023797
This entry was posted in Resfriamöten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.